Kvinsi Džons optužio Majkla Džeksona za plagiranje pesama

Cetvrtak , 2018-02-08 | 21:38:46
 Poznati producent Kvinsi Džons, koji stoji iza najvećih hitova Majkla Džeksona, optužio je kralja popa da je plagirao nekoliko pesama, medju kojima čuvenu "Billie Jean".

"Ne želim to baš javno da kažem ali je mi je Majkl ukrao mnogo pesama", rekao je Džons (84) koji je s Džeksonom radio na albumima "Thriller", "Off the Wall" i "Bad".

Producent je naveo sličnosti izmedju "Billie Jean" i pesme "State of Independence" koju je napisao za Donu Samer i koja je izdata nekoliko meseci pre Džeksonovog hita. Obe pesme, kako navodi Džons, imaju istu bas liniju na sintisajzeru, iako se sličnost ne može odmah uočiti.

Džons je takodje optužio Džeksona koji je preminuo 2009. godine da je bio "tvrd na parama", tako što je odbijao da na vreme isplati muzičare.

Slavni producent i pored poznih godina i dalje je aktivan u svetu muzike. Nedavno je otvorio video striming sajt specijalizovan za džez.

Takodje je zapažen njegov intervju jednom američkom časopisu, dat pre nekoliko dana, a u kojem se hvalio da ima 22 kompanije širom sveta, govori 26 jezika i da je u Švedskoj išao na tretman koji će mu omogućiti da živi 110 godina.


 

Napiši komentar: