Više od 1.000 dečaka i devojčica na SIM u Novom Pazaru

Petak , 2018-06-01 | 20:40:59

Sportske igre mladih (SIM) u Novom Pazaru okupile su danas više od 1.000 dečaka i devojčica rodjenih izmedju 2003. i 2009. godine, koji su se na terenima Sportsko-rekreativnog centra nadmetali u sedam disciplina.


"Sve je lepše i sve nas je više u Pazaru, što je naš osnovni cilj. Želimo da okupimo decu u velikom broju, da ih naučimo da se na bilo koji način bave sportom i da tako sklapaju nova prijateljstva. Ljudi iz novopazarskog Sportskog saveza su naši partner i prijatelji, a kada si kod prijatelja, sve je lepše i lakše", rekla je predsednica SIM za Srbiju Ivana Jovanović.

Baklju SIM nosio je jedan od najboljih evropskih srednjeprugaša u juniorskom uzrastu Elzan Bibić, dok su zakletvu prijateljstva u ime sportista i sudija položili mlada atletičarka Saima Murić, odnosno sestre Ivana i Nevena Jolović.

"Sjajno je što je bilo toliko dece, ali je činjenica da smo grad mladih i sporta. Nastojaćemo uvek da podržimo ovakve manifestacije, posebno smo okrenuti školskom uzrastu. Drago nam je da smo peti put domaći SIM, gde posebne zasluge pripadaju Ivani Jovanović", rekao je direktor pazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Finale SIM za Srbiju na programu je krajem jula u Beogradu, dok je medjunarodno finale mesec dana kasnije u Splitu.


 

Napiši komentar: