Fabrici: Nova zgrada Hitne primer dobre saradnje

Cetvrtak , 2018-06-21 | 13:49:10
Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obišli su danas novu zgradu Hitne pomoći za čiju izgradnju je EU, preko programa Evopski Progres, izdvojila 680.000 evra.

Fabrici je ocenio da je nova zgrada “konkretan rezultat dobre saradnje lokalne samouprave, Srbije i EU tokom pregovaračkog procesa o pristupanju Srbije Evropskj uniji”.

“Ovaj zdravstveni centar će koristiti građanima Novog Pazara i okolnih mesta i srećni smo što smo bili u prilici da budemo donatori ovog projekta. Naša posvećenost podršci Novom Pazaru će u budućnosti biti još veća i pozivam gradonačelnika i lokalnu samoupravu da iskoriste sve mogućnosti koje pruža naš novi razvojni program EU PRO”, poručio je Fabrici.

Biševac je istakao da je izgradnjom nove zgrade Hitne pomoći Novi Pazar pokazao da je siguran partner EU koja je prethodnih godina uložila milione evra u projekte koji su značajno poboljšali život građana Novog Pazara.

“Izgradnjom ove zgrade biće poboljšan kvalitet medicinskih usluga žiteljima Novog Pazara i okolnih gradova, ali i uslovi rada medicinskog osoblja”, izjavio je Biševac.

Lokalna samouprava uložila je pet miliona dinara u nabavku kancelarijske i kompjuterske opreme za novu zgradu Hitne pomoći, dok će Ministarstvo zdravlja obezbediti medicinsku opremu.

Direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović kazao je radiju Sto plus da je u te svrhe Ministarstvo zdravlja opredelilo 10 miliona dinara.

“Očekujemo da uskoro bude raspisan tender na kojem će biti nabavljeni ultrazvučni aparati, pacijent monitori, aparati za reanimaciju, aspiratori i druga neophodna oprema. Verujemo da će to biti završeno za mesec dana, a da će nova Hitna pomoć biti operativna krajem avgusta”, rekao je Ćorović.

Izgradnja nove zgrade Hitne pomoći počela je sredinom jula prošle godine, a radove je izvodila firma “Elmir doo”.

N. Kočović

Napiši komentar: