Preminuo novinar Ivan Ivačić

Sreda , 2018-10-10 | 17:16:56
Novinar Ivan Ivačić preminuo je danas u Beogradu u 64. godini posle duge bolesti. Ceo radni vek proveo je na različitim novinarski poslovima, a agencija Beta, u kojoj je radio od 1997. godine, pamtiće ga kao jednog od pokretača i dugogodišnjeg urednika njenog audio, a zatim video servisa.

Rodjen je u Beogradu 1954. godine, gde je završio Prirodno-matematečki fakultet. Na početku karijere, krajem sedamdesetih, radio je kao honorarni saradnik na nekoliko programa Radio Beograda, uglavnom u kulturi. Od 1988. godine je radio u agenciji Tanjug. Početkom devedesetih je napustio Tanjug i prešao u Frankfurtske vesti gde je radio u spoljnopolitičkoj rubrici.

Bio je odan osnovnim principima novinarske profesije i uveren da je sloboda javne reči neprikosnovena, što ga je opredeljivalo i pri izboru i medija s kojima će prekidati saradnju, i medija u kojima će tražiti novi posao. Na novinarskim i uredničkim poslovima u Beti dosledno se držao takvog pristupa. Kolege će ga pamtiti kao dragog i duhovitog čoveka sa kojim je bilo zadovoljstvo i raditi, i družiti se.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece. Ispraćaj za kremaciju je u subotu, 13. oktobra, u 12.30 na Novom groblju.
 

Napiši komentar: