“Samoopredjeljenje” i “Vakat je” dogovorile saradnju

Nedelja , 2018-10-14 | 15:02:33

Predstavnici izbornih listi za izbor novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) “Samoopredjeljenje” i “Vakat je” potpisali su danas u Novom Pazaru sporazum o predizbornoj i postizbornoj saradnji.


Kandidat za većnika sa liste “Vakat je” Esad Rahić kazao je da sporazum ne predstavlja koaliciju, već dokument o borbi za vitalne interese koji spajaju dve liste, poput želje da izbori proteknu u normalnoj, neometanoj, fer i demokratskoj utakmici, bez mešanja sa strane.

“Može se kristalno jasno videti da je Beograd izabrao da podrži jednu listu i jednog čoveka, Muamera Zukorlića, ali mi nećemo sedeti skrštenih ruku, nećemo dozvoliti da nam Beograd odredi pobednika i sastav budućeg saziva BNV. Nećemo dozvoliti da oni upravljaju BNV”, poručio je Rahić.

Pedstavnik “Samoopredjeljenja” Ahmedin Škrijelj je dodao da “srpski režim želi da kompromituje izborni proces pružajući podršku jednoj listi sa ciljem da u BNV nametnu rukovodstvo po njihovoj meri”.

“Cilj im je da BNV ne bude organ koji će artikulisati i štititi interese Bošnjaka, već zastupati i štititi interese Beograda i režima na čelu sa Aleksandrom Vučićem. Oni žele da otmu BNV od Bošnjaka, a mi nećemo da Beograd i produžene ruke režima govore u naše ime, prodajući bošnjačke interese zarad sopstvenih privilegija”, rekao je Škrijelj.

Izbori za novi saziv BNV održaće se 4. novembra, a Republička izborna komisija do sada je proglasila tri liste - “Samoopredjeljenje”, “Za pravdu, pomirenje i bošnjačko jedinstvo” i “Vakat je”.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Mirza

    Gotovi ste insallah pa potpisujte sta hocete. Psujete i pljujete jedni druge, ali isto mrzite onoga koji sposobniji, i vise je uradio od vas zajedno.

Napiši komentar: