Načelnik PU Novi Pazar odbacuje optužbe lokalne samouprave

Utorak , 2018-10-16 | 12:53:17

Načelnik Policijske uprave Novi Pazar Rešad Džanković odbacio je danas optužbe lokalne samouprave za pasivnost tokom jučerašnjeg incidenta u lokalnoj skupštini.


On je u saopštenju za javnost naveo da policija nije predhodno obaveštena o interesovanju građana da prisustvuju održavanju sednice u kojem bi lokalna samouprava navela "nije u mogućnosti" da angažovanjem svojih službi održi red na sednici.

"Napominjemo, da su za održavanje reda tokom skupštinskih sednica jedinica lokalnih samouprava nadležni njihovi skupštinski organi i službe koje su osnovali (skupštinsko obezbeđenje), u slučaju da navedeni organi u skladu sa poslovnikom donesu odluku da sednica ne bude javna zbog razloga bezbednosti, policija preduzima mere iz svoje nadležnosti", saopštio je načelnik PU.

Džanković je naveo i da je PU Novi Pazar u vezi sa incidentom "preduzela mere radi utvrđivanja činjeničnog stanja i postupiće u skladu sa zahtevima nadležnog tužilaštva“.

Gradska uprava je prethodno saopštila da prekida svaku dalju saradnju sa Policijskom upravom u Novom Pazaru, "jer ne mogu da se oslone na institucije države i jer ona nema nameru da štiti red i mir u ovom gradu".

Predsednica lokalnog parlamenta je izjavila da su na sednicu nenajavljeno došli gradjani, koji su u salu ušli zajedno sa odbornicima Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Jučerašnja sednica Skupštine Novog Pazara okončana je kasno popodne, posle prekida i incidenta u kojem su učestvovali pojedini odbornici, javni funkcioneri i građani.


 

  • user thumb
    Mirsad

    Ne kaze se "pojedini odbornici, javni funkcioneri građani" nego "geupa Zukorlićevih pristalica"! Dobro je biti realan ali to ne znaci da treba pisati vesti koje ce uvek "podnednako optuzivati". Ceo Pazar je video ko je koga napao juce!

Napiši komentar: