Zukorlić: “Oblanda” manjinskih zakona

Cetvrtak , 2018-10-18 | 10:11:29

Nosilac liste “Za pravdu, pomirenje i bošnjačko jedinstvo“ na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće Muamer Zukorlić ocenio je danas da je službena upotreba bosanskog jezika trenutno „samo obavijena zakonima, a da unutra nema ničeg“.


On je Sto plus radiju izjavio da je programski cilj te liste da državu „natera da poštuje Ustav i zakone, jer ih ne poštuje“.

Zukorlić, koji je i poslanik u Skupštini Srbije, tvrdi da se i u tom domu jasno vidi licemeran stav u vezi sa izmenama zakona koje zahtevaju otvorena poglavlja 23. i 24 u procesu pristupanja EU.

Stav velikog broja poslanika je „ovo nam traži Evropska Unija, to moramo, ali daj da vidimo kako možemo da izbegnemo. Očigledan je cilj da se pitanje manjina spakuje pravno kroz poglavlja, a da onda objašnjava da je problem u internim odnosima“, rekao je Zukorlić.

Prema njegovoj oceni, država se ne može naterati da primeni zakone samo kroz pritisak BNV, već i kroz partnerstvo sa ljudima od uticaja, sve do predsednika države.


 

 • user thumb
  Rejhan

  Sandžaklija nemoj da širi dezinformacije. Informiši se prvo. Narodni poslanici SPP-a nisu podržali izmjene zakona, bez zbog toga što nisu usvojeni amandamani koje su predložili.

 • user thumb
  Husaga

  Nasilnika!!

 • user thumb
  Sandžaklija

  Interesantno da govori o zakonu a čak ni amandman uložio nije niti je glaso protiv zakona. Nema nikakvih garancija u njegovim postupcima da će naterati Vladu Srbije da poštuje donjete zakone

Napiši komentar: