Milivojević: Očekivana pobeda Ugljanina

Ponedeljak , 2018-11-05 | 13:38:25

Analitičar Cvijetin Milivojević ocenio je danas da je pobeda liste Sulejmana Ugljanina na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) "manje-više očekivana", ali i da se s obzirom na dešavanja uoči izbora, i lista "Vakat je" iza koje stoji stranka Rasima Ljajića, "može smatrati jednom vrstom pobednika".


Milivojević je agenciji Beta kazao da je jučerašnje glasanje za novi saziv BNV-a, za razliku od većine izbora za druge savete nacionalnih manjina, predstavljalo vrstu političke provere kredibiliteta trojice najjačih političara u Sandžaku i njihovih stranaka.

"Manje-više je bilo očekivano da će lista Sulejmana Ugljanina pojedinačno imati najviše većnika ali s obzirom na činjenicu šta se dešavalo uoči izbora, lista 'Vakat je' iza koje stoji stranka Rasima Ljajića, može se na neki način smatrati jednom vrstom pobednika poput Ivice Dačića 2012. godine, u smislu da mogu s jednima i sa drugima i da bez njih nema formiranja većine u budućem Bošnjačkom nacionalnom veću", kazao je Milivojević.

On je ocenio da rezultatima izbora može biti zadovoljan i nosilac liste "Matica bošnjačka" Muamer Zukorlić jer će kako je rekao, imati samo dva odbornika manje u BNV od liste Sulejmana Ugljanina.

"Svako je na neki način dobio neku vrstu satisfakcije da ima podršku u bošnjačkom biračkom telu jer to je njima bitno. Verovatno je vrsta kontra kampanje koja je vodjena protiv Rasima Ljajića delimično oborila izborni rezultat njegove liste 'Vakat je' ali s obzirom na situaciju kakva je bila, mislim da oni ne mogu biti nezadovoljni", rekao je Milivojević.

Izbori za BNV juče su održani, a prema preliminarnim rezultatima lista "Samoopredjeljenje" imaće 15 većnika, "Matica bošnjačka" 13, a "Vakat je" sedam predstavnika u budućem sazivu nacionalnog saveta Bošnjaka.


 

  • user thumb
    Mirsad

    Koja kampanja protiv Rasima Ljajica kad je on vodio sa privatnom RTV koju pljacka iz opstinskog budzeta blatio mesecima Muamera Zukorlica.

Napiši komentar: