Samoopredjeljenje: “Srpska država Srbija” podrazumeva paralelne strukture

Utorak , 2018-11-06 | 18:41:48

Lista “Samoopredjeljenje” saopštila je danas da u potpunosti stoji iza svega što je izjavio njen nosilac Sulejman Ugljanin navodeći da pod terminom “srpska država Srbija” podrazumevaju paralelne bezbednosne i pravosudne strukture Srbije koje su odgovorne za genocid i druge zločine na prostoru bivše Jugoslavije.


Oni su u saopštenju za javnost, uz koje su dostavili i transkript Ugljaninovog govora, istakli da je on ukazao na tu opasnu pojavu u Srbiji, a što srpski mediji nisu u celosti preneli.

“Te iste strukture ‘srpske države Srbije’ i danas su prisutne u sistemu Republike Srbije i umnogome kreiraju diskriminatorsku politiku prema Bošnjacima i Sandžaku i predstavljaju realnu opasnost za Bošnjake”, navodi se u saopštenju.

U toj listi ističu da su izlaskom na izbore po manjinskom izbornom zakonu pokazali svoj legalistički pristup u rešavanju nerešenih bošnjačkih pitanja, kao i što Bošnjaci, kroz političke stranke i Bošnjačko nacionalno vijeće, to rade poslednjih skoro 30 godina.

“Interes Bošnjaka Sandžaka je da ‘srpska država Srbija’ iščezne, a da kroz ustavne reforme učestvujemo u izgradnji Republike Srbije, države svih njenih građana, zasnovane na vladavini prava u kojoj će Bošnjaci biti konstitutivan narod, a Sandžak autonomna pokrajina”, saopštilo je “Samoopredjeljenje”.

N. Kočović


 

Napiši komentar: