Filipinka pobedila na takmičenju za Mis Univerzuma u Bangkoku

Ponedeljak , 2018-12-17 | 11:45:43
Predstavnica Filipina Katriona Grej krunisana je Mis Univerzuma 2018. na takmičenju u Bangkoku gde je pobedila u konkurenciji lepotica iz 94 zemlje. 

U 67 godina koliko postoji takmičenje za Mis Univerzum je odluku prvi put doneo isključivo ženski žiri u kome su bile od bivših mis Univerzuma do poslovnih žena. 

"Mis Univerzuma je fantastična platforma. Sve smo mi emancipovane žene ali kako to preneti drugima", rekla je novinarima nova mis, 24-godišnja Grej, koja je diplomirala muzikologiju i studirala u SAD.

Perthodna Mis Univerzuma Južnoafrikanka Demi-Li Nel-Piters predala joj je krunu na ceremoniji koja je direktno prenošena u 94 zemlje i završila se rano jutros po centralnoevropskom vremenu.

Nova pobednica hvaljena je zbog svog angažovanja u favelama Manile preko nevladine organizacije koja radi na prevenciji Side. 

Pored defilea u većernjim toaletama i kupaćim kostimima učesnice takmičenja odgovarale su na pitanja o pokretu "I ja (MeToo), legalizaciji marihuane ili kriz izbeglica širom sveta. Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je "Osnaćene žene".

Ove godine je na izboru učestvovala i prva transrodna takmičarka u istoriji Mis Univerzuma, mis Španije Anhela Ponse. Ona je rekla u video prezentaciji da za nju nije važno da pobedi nego da "bude tu".

Na Filipinima su konkursi za lepotu vrlo popularni  i sunarodnici nove pobednice su se oduševili kada je pobedila. Posebno su velike proslave bile u mestu Oas u severoistočnoj filipinskoj provincij Olbej odakle je majka Grejove. 

Iz kancelarije filipinskog predsednika Rodriga Dutertea brzo su stigle čestitke pobednici. Grej je četvrta Filipinka koja je pobedila na takmičenju Mis Univerzum.
 

Napiši komentar: