Sevdah fest i Festival islamske kulture u Novom Pazaru

Sreda , 2018-12-19 | 14:40:53

Novi Pazar Sevdah Fest i Internacionalni omladinski festival islamske kulture okupiće ove godine mlade talente koji afirmišu sevdalinku, ali i učesnike iz regiona, koji su prepoznatljivi u prezentovanju islamske kulture, rekao je predsednik KUD-a “Isa-Beg” Elvir Bogućanin.


Oba događaja organizuju Kulturni centar i KUD “Isa-Beg” iz Novog Pazara, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Bogućanin je gostujući u programu Sto plus radija istakao da posetioce obe večeri očekuje bogat kulturno-umetnički program sa kvalitetnim vokalnim solistima, predavačima i folklornim ansamblima.

“Na “Sevdah Festu” će pored folklornog ansambla “Isa-Beg” učestvovati i ansambl “Vrelo Ibra” iz Rožaja i vokalni solisti koji neguju sevdah i nisu veterani u ovom poslu. Na festivalu islamske kulture imaćemo goste iz Hrvatske, Sarajeva, Rožaja a učetvovaće i horovi “Isa-Beg” i “Đulistan” iz našeg grada”, naveo je Bogućanin.

Novi Pazar Sevdah Fest koji se ove godine održava po četvrti put počinje večeras u 19 časova, a sutra u isto vreme biće održan i Internacionalni festival islamske kulture.

Ulaz za oba događaja je besplatan.

E.Đulović


 

Napiši komentar: