Italijanska vlada podržala pokret Žutih prsluka u Francuskoj

Ponedeljak , 2019-01-07 | 16:54:12
Dva potpredsednika italijanske populističke vlade Luidji di Majo i Mateo Salvini podržali su danas gradjanski pokret "Žuti prsluci" u Francuskoj koji od 17. novembra protestuje nezadovoljan opštom državnom politikom francuskog predsednika Emanuela Makrona.

"Žuti prsluci, ne popuštajte!", naveo je Di Majo, lider Pokreta pet zvezdica na blogu svoje stranke.

"Podržavam poštene gradjane koji protestuju protiv predsednika koji vlada protiv svog naroda", naveo je Salvini, predsednik ekstremno desničarske stranke Liga, ali je dodao da "snažno osudjuje" nasilje koje je izbilo na poslednjim protestima u Francuskoj.

Di Majo, koji je takodje osudio nasilje na protestima, ocenio je da Makronova vlada nije na visini očekivanja naroda i dodao da neke političke odluke u Francuskoj mogu da utiču i na Evropu.

Prema njegovim rečima, francuska Vlada je kao i mnoge vlade prisutna samo da bi predstavljala interes elite i privilegovanih, a ne interes naroda.

Di Majo je dodao da je u Italiji to sada preokrenuto i pozvao francuske "žute prsluke" da to učine i u svojoj zemlji.

"Radja se nova Evropa, a to je Evropa žutih prsluka, pokreta i direktne demokratije, to je teška borba koju možemo zajedno da vodimo", rekao je Di Majo pozivajući "žute prsluke" da ne popuste


 

Napiši komentar: