Đerlek: Ne želim više da se valjam u političkom blatu

Petak , 2019-01-11 | 16:29:13

Predsednik Sandžačke narodne parije (SNP) Mirsad Đerlek podneo je danas ostavku na ovu finkciju i neće se više baviti politikom.


On je na konferenciji za novinare rekao da ne želi više da se “valja u političkom blatu, koje je prisutno na području Sandžaka“.

“Politika je veoma teška i nezahvalna utakmica, u kojoj ne postoje pravila i korektnost. Poslednjih meseci sam razmišljao o svemu i zaključio da mi ovde u Sandžaku nismo dostigli političku zrelost i svest da imamo normalnu, demokratsku kampanju. Osećam umor i manjak energije i u takvim situacijama nije sramota pustiti nove ljude da nastave da se bave poslom kojim sam se ja bavio“, rekao je Đerlek.

On je radiju Sto plus rekao da se sa ministrom Rasimom Ljajićem, čiji je pomoćnik od juna prošle godine i sa čijom partijom je poslednjih sedam godina bio deo vlasti u Novom Pazaru, nije konsultovao oko ove odluke.

“Vodio sam devet godina SNP i za to vreme bio trn u oku mnogim političkim protivnicima, a sve odluke sam donosio u konsultaciji sa članovima ove partije i moje porodice. Sa Ljajićem se nisam konsultovao oko ove odluke, niti mislim da treba sa njim da se konsultujem“, rekao je Đerlek, koji je po zanimaju specijalista neurolog.

On je našem radiju rekao da se vraća iz Beograda u Novi Pazar zbog porodičnih obaveza, te da će se maksimalno posvetiti svojoj struci.

“Nije bilo presudnog događaja koji je uticao na moju odluku, ona je posledica dugog razmišljanja. Na ovaj način želim da pokažem ljudima da su funkcije, politika, pa i život, prolazne stvari. Da ne treba zbog politike i funkcija da se svađamo sa komšijama, prijateljima i uopšte ljudima sa kojima se svakodnevno viđamo“, rekao je Đerlek.

On je istakao da ga sin, Ermin Đerlek, koji je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara za oblast zaštite životne sredine, neće naslediti na čelu SNP, jer će se i on u narednom periodu posvetiti struci stomatologa.

“Kada se osvrnem iza sebe, postoji više stvari na koje se ponosim, a ono sa čime nisam zadovoljan je činjenica da nisam mnogo uradio na poboljšanju međubošnjačkih odnosa. Trudio sam se, dao sam sve od sebe, ali sam bio samo jedna od karika“, rekao je Đerlek.

Đerlek je u politiku ušao 2002. godine, kada je postao funkcioner Ljajićeve Sandžačke demokratske partije (SDP), da bi nakon smene sa mesta gradonačelnika Novog Pazara krajem 2009. godine osnovao SNP.

A.Bajrović


 

 • user thumb
  Sadija

  Nikada nije bio dobar političar. I to što je bio, šlepao se uz Rasima... sranje od čoveka, kad vam ja kazem. Neka se posveti svojoj profesiji koju je puno zapostavio. Dok je radio u bolnici, skoro da nikada nije bio tu... radio sta je hteo... vreme mu je da se uozbilji kao čovek, a i kao leekar.

 • user thumb
  Agror

  Sta je, pada Ljajic ti bi da se povlacis? Ne moze, ne ide to tako, za kriminalne radnje i mito, korupciju, debelo cete da platite.

 • user thumb
  Kasim

  A sta ce sad da bude sa onim sestricama iz bolnice koje su pred izbore trckarale za ovim ? One ce sad morati "ciljeve i ideologiju" ovog da zamene za trckaranje za Mehom Mahmutovicem, jel?

 • user thumb
  Mirsad

  E sram te bilo ! Iza tebe i Rasima Ljajica ce da ostane bruka i sramota.

 • user thumb
  Dr

  Au šta je ovo beogradska voda te isprala dobro sad si se setio struke šta si jada uradio i naneo sad se povlačiš nemo bogati pa pazarska tafra neprolazi u bekiš

Napiši komentar: