Liberman: Talas antisemitizma se širi svetom

Utorak , 2019-02-12 | 17:53:39
Bivši izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je danas da se talas antisemitizma širi svetom i da dobija na snazi.
Vodja izraelske partije Izrael naš dom (Israel bejtenu) ocenio je da zbog širenje antisemitizma Jevreji koji žele da njihova deca i unuci ostanu Jevreji imaju jednu opciju - da se "presele u Izrael što je moguće pre".
Liberman je to rekao u rekaciji na ocenu predstavnice Demokratske partije u amerilčkom Kongresu Ilhan Omar da proizraelski lobi Američko-izraelski komitet za javne poslove (AIPAC), u SAD plaća političare da bi podržali Izrael.
On je rekao da Omar podržava medjunarodni pokret za bojkot, prestanka finansiranja i sankcija protiv Izraela i da "piše antisemitske tvitove", ocenjujući da to nije izolovani slučaj već deo talasa antisemitskih incidenata u svetu, kao i povećanja stope asimilacije Jevreja.
"Neonacističke demonstracije sa hiljadama učesnika održavaju se u Budimpešti, u Madjarskoj i policija ne diže prst", rekao je Liberman.
On je rekao da se  Jevreji keleveću u londonskom metrou, frankfurtskom ekspres vozu u Nemačkoj i da je u srcu Pariza žutom bojom obeležen jevrejski restoran i preko toga ispisana reč "Jude".
"Jevreji širom sveta, a u Evropi posebno, moraju izvući zaključke iz tih antisemitskih incidenata", rekao je Liberman.


 

Napiši komentar: