Janković: Pretnje Sandžačkom odboru nedopustive i zabrinjavajuće

Sreda , 2019-02-20 | 12:39:06

Poverenica za zaštitu ravnospravnosti Brankica Janković upozorila je danas da su veoma opasne i zabrinjavajuće pretnje koje su stigle na adresu Sandžačkog odbora za za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Novom Pazaru u kojima se muslimanima poručuje da napuste Srbiju ili će “biti uništeni”.


“Pretnje su nedopustive, a naročito kada se u jednom demokratskom društvu preti po nacionalnoj osnovi”, navela je Jankovićeva u upozorenju za javnost.

Ova nevladina organizacija primila je pre dva dana preteće pismo koje je napisano rukom, a koje je poslato iz Beograda 12. februara 2019.

U pretećem pismu se navodi da je ono namenjeno "izdajnicima i izrodima srbskim, prevedenim u mudžahedinsku, satanističku sektu i njihovim gospodarima i finansijerima, Ujedinjenim arapskim Emiratima, Turskoj, Saudijskoj Arabiji i ostalima".

"Napustite sve krajeve u oblasti Kraljevine Srbije, od izvorišta Save do Krfa u Grčkoj, i od Jadranskog mora do Rumunije, najkasnije do Djurdjevdana. U suprotnom bićete uništeni", napisano je u navedenom pismu.

Pismo gotovo identične sadržine stiglo je 14. februara i na adrese više nevladinih organizacija u Beogradu, u kome se navodi da je "namenjeno svim izdajnicima i izrodima srpskim".

A.Bajrović


 

Napiši komentar: