Ćatović dobitnik Zlatne plakete

Subota , 2019-03-23 | 22:36:55

Novopazarski slikar Ervin Ćatović dobitnik je Zlatne plakete, nagrade za slikarstvo, na Prolećnoj izložbi, koja se održava povodom 20 godina ovog kulturnog događaja i 100 godina ULUS-a.


Osim Ćatovića nagrade su dobili i Vukašin Milović (Zlatno dleto- nagrada za skulpturu), Lidija Atanasijević (Zlatna igla- nagrada za grafiku) i Radomir Knežević (Nagrada za proširene medije).

U obrazloženju žirija navodi se da je zajednički imenitelj za sve laureate da su u pitanju stvaraoci koji su već decenijama prepoznati i valorizovani na našoj i međunarodnoj umetničkoj sceni.

Navode da Ćatović jasno i čitljivo, potezom i bojom uvodi gledaoca u atmosferu slike, kao i da ga od početka do danas prati snažan, ekspesivan i lični stil.

On je za 28 godina rada i stvaralaštva dobitnik više nagrada za slikarstvo, među kojima su „Longin“, najviše priznanja koje Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini dodeljuje u okviru Vidovdanske likovne kolonije, kao i nagrade za najbolje umetničko delo na izložbi “Jesenji likovni salon” u Novom Pazaru.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: