Vojska odala poštu Novopazarcu stradalom na Košarama

Petak , 2019-04-19 | 14:51:19

Predstavnici Vojske Srbije položili su cveće na mezar (grob) Novopazarca Nasera Vučelja koji je na današnji dan pre 20 godina poginuo tokom bitke za karaulu Košare.


Oni su obišli porodicu i rođake stradalog vojnika, a susreli su se i sa predstavnicima lokalne samouprave kako bi razgovarali o inicijativi da jedna od ulica u Novom Pazaru ponese ime po Naseru Vučelju.

Njegov otac Alija Vučelj kazao je da ih svih ovih godina Naserovi saborci i prijatelji iz Vojske Jugoslavije nisu zaboravili, već da ih redovno obilaze i zovu.

“Sećamo se tih tragičnih trenutaka. Poslednji put sam pričao sa sinom pet dana pre pogibije, rekao mi je da je dobro. Sećam se da sam mu poslao neki novac, da ima, ali su mi ubrzo javili da je poginuo. Dvadeset godina tuge”, izjavio je Alija.

Roditelji poginulog vojnika

Majka Sadija je dodala da se već dvadeset godina budi i leže misleći na sina koji je, kako je rekla, stradao kao junak, braneći otadžbinu.

“Suprug je tada bio u Nemačkoj, svi su Naseru govorili da ide kod njega, da se skloni, jer će rat, ali on nije hteo. Želeo je da služi vojsku, pa da se, kako je govorio, ženi i zasniva porodicu. Sudbina nije dala, sada bi imao porodicu, decu. Ostalo nam je samo sećanje na njega, a samo mi znamo kako nam je”, istakla je Sadija Vučelj.

Naser Vučelj poginuo je 19. aprila 1999. godine u reonu Maja Glava, tokom bitke za karaulu Košare. Bio je pripadnik 125. motorizovane brigade. Imao je 21 godinu.

N. Kočović


 

Napiši komentar: