Uređenje centra, milioni “Ukrasu”

Utorak , 2019-05-21 | 13:07:11

Akcionarsko društvo “Ukras” dobilo je sve poslove na tenderima za uređenje (popločavanje) javnih površina u centru Novog Pazara, a na osnovu kojih će prihodovati gotovo 70 miliona dinara, saznaje radio Sto plus.


Na svim tenderima je ova firma bila jedini ponuđač, a sve je počelo pre nekoliko meseci kada im je dodeljen posao uređenja prostora iza Kulturnog centra Novog Pazara, Plato Hatidže Mehmedović.

To je bio i najmanje vredan projekat i iznosio je 5,8 miliona dinara.

Usledio je tender za uređenje prostora ispred solitera Kula, Plato Srđana Aleksića, vredan 21,1 milion dinara, a posao je “Ukrasu” dodeljen tek nakon pregovaračkog postupka, pošto je njihova ponuda u otvorenom postupku odbijena jer je bila veća od procenjene vrednosti radova.

Na uređenju pasaža Lučne zgrade ova kompanija inkasiraće 17,7 miliona dinara, a Žitnog trga 15,5 miliona dinara.

Poslednji posao koji je “Ukras” dobio je na uređenju pasaža kod Kulturnog centra, a on je vredan 9,5 miliona dinara. I taj tender je završen pregovaračkim postupkom, jer je prvobitna ponuda te kompanije odbijena.

Zanimljivo je da su radnici i mašine te firme započeli radove na uređenju Žitnog trga i pasaža kod Kulturnog centra i pre nego je odlučeno da njima bude poveren posao.

Prema podacima objavljenim na portalu Uprave za javne nabavke, odluka o dodeli ugovora za uređenje pasaža kod Kulturnog centra doneta je 20. maja, a Žitnog trga 8. maja, dok su radovi na tim lokacijama započeti i pre toga.

Ugovori za te poslove još uvek nisu objavljeni na portalu Uprave.

Jedini tender na koji se “Ukras” nije prijavio je za uređenje (popločavanje) zapadnog bastiona Novopazarske tvrđave. Taj posao, vredan 4,7 miliona dinara bez PDV-a, pripao je kompaniji “Prenča”.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Mirza

    Lako je od nasih para da se pocinju radovi pre dodele ugovora i da ih dobija jedini ponudjac. Ovde se samo ja javim, a onde se samo ti javi i sta je 600 hiljada eura za opstinu kao sto je Novi Pazar.

Napiši komentar: