Vodeći svetski mediji: Egzit krunski dragulj među festivalima

Cetvrtak , 2019-06-20 | 14:14:32
Najznačajniji britanski muzički magazin NME, posvetio je čitav tekst Egzitu (EXIT-u) i njegovoj bogatoj aktivističkoj istoriji, nazivajući ga "četvorodnevnom proslavom uz gotovo sve muzičke pravce koji postoje", navpode organizatori festivala.

Oni navode da je NME istakao i mnogobrojne društvene kampanje festivala, poput "Jut hirous" (Youth Heroes) projekta, koji promoviše prave uzore za mlade kroz nagradjivanje istinskih mladih heroja.

Lokacija Petrovaradinske tvrdjave opisana je kao "najviše idilično mesto za posmatranje izlazaka sunca". Organizatori ističu i da je "Roling stoun" (Rolling Stone) naveo već u naslovu "Kjur" (The Cure), Skeptu, Gretu van flit (Gretu Van Fleet) i Paula Kalkbrenera (Paula Kalkbrennera), poručujući da, iako je početak festivala zakazan za 4. jul, ovogodišnje izdanje Exita je već uspelo.

Britanski "Miror" svojim čitaocima predlaže EXIT i njegovu "legendarnu Arenu" kao nezaobilaznu stavku medju „savršenim žurkama", dok nakon prošlogodišnjih pohvala za program od strane američkog "Forbs" magazina, i rusko izdanje ovog čuvenog magazina istaklo je festival na tvrdjavi kao jedan od sedam najboljih u Evropi.

Eksperti svetske elektronske scene, "Di žej Mag" (DJ Mag), posvetili su širi članak poznatom muzičkom dogadjaju, nazivajući ga jednim od "krunskih dragulja" medju festivalima i ističući "slobodu izražavanja, eksperimentisanje i aktivizam" kao okosnicu, a čitaocima je predstavljena i lista od 10 najlegendarnijih nastupa na mts Dance Areni a Egzit se našao i medju najboljim festivalima za 2019. godinu.

Egzit je bio i na radaru popularnog "Dži kju" (GQ) magazina, te je rusko izdanje uvrstilo naš festival medju 20 najboljih letnjih festivala.

Poznati "Kosmopolitan" (Cosmopolitan) svojim čitaocima predložio je festival u Novom Sadu kao destinaciju za godišnji odmor, navodeći da je festival učinio Srbiju "nezaobilaznom stavkom za sve ozbiljnije ljubitelje dobrog provoda širom sveta".

"Kleš" (Clash) magazin rešio je da pomogne čitaocima tekstom o pet nezaobilaznih nastupa na ovogodišnjem festivalu, sa rečima da će ovogodišnji program verovatno da uspostavi reputaciju Egzita kao "ultimativne evropske festivalske destinacije".

Organizatori navode da su u prodaji nove, brojem vrlo ograničene serije ulaznica, te komplet ulaznica trenutno iznosi 6.990 dinara, dok se jednodnevne ulaznice mogu kupiti po cenama već od 2.790 dinara.


 

Napiši komentar: