Mladić optužen za kradju statue Merilin Monro

Utorak , 2019-06-25 | 12:13:03
Mladić koji je 2018. osudjen za lomljenje zvezde predsednika Donalda Trampa na holivudskom Bulevaru slavnih sada je optužen za kradju statue Merilin Monro sa spomenika u svetskoj filmskoj prestonici.
Ostinu Kleju (25) preti do tri godine zatvora ako bude proglašen krivim za kradju i vandalizam, navelo je okružno tužilaštvo u Los Andjelesu.
Mladić je identifikovan zahvaljujući snimcima nadzornih kamera.
Pošto je otkriveno da je Klej na uslovnoj slobodi zbog presude za lomljenje Trampove zvezde u Holivudu, stan mu je u petak pretresen.
Prema navodima lokalnih medija, pronadjeni su dokazi koji ga povezuju s kradjom statue koja predstavlja kultnu scenu iz filma "Sedam godina vernosti" (Seven Year Itch) iz 1955. Spomenik se nalazi na početku Bulevara slavnih i posvećen je holivudskim glumicama.
Vlasti tvrde da je jedan očevidac video čoveka koji se u noći izmedju 16. i 17. juna popeo na spomenik i testerom odsekao statuu Merilin Monro.
Statua još uvek nije pronadjena a policija se plaši da je možda oštećena prilikom kradje.
Klej je uhapšen tokom vikenda.
On je u julu 2018. pijukom polomio zvezdu Donalda Trampa. Zbog toga je osudjen na dan zatvora, tri godine uslovne kazne i 20 dana društveno korisnog rada, kao i na obaveznu psihološku terapiju.


 

Napiši komentar: