CarGo: Otkriti političku pozadinu pretnji i blokade taksista

Utorak , 2019-10-01 | 11:47:18
Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić izjavio je danas da je neophodno otkriti političku pozadinu pretnji i blokade "taksi kartela".

"Da li je potrebno da nosimo pancire? Ne osećamo se sigurno ukoliko živimo u zemlji u kojoj će pretnja smrću taksi kartela da bude jača od reakcije institucija. Smrtna presuda koju je doneo preki sud taksi kartela nezabeležena je u novijoj istoriji Srbije", izjavio je Guberinić, saopštio je CarGo.

Direktor CarGo poručio je "da se u Beogradu čula taksi sirena, ali je vreme da se čuje ona policijska".

"Karteli su pretnja nacionalnoj bezbednosti. Danas nose crne čarape preko taksi tabli, a sutra će ih nositi preko glave. Poručujemo nadležnima – zaustavite kartel, da ne bi on zaustavio Srbiju. Uvereni smo da će, kada počnu da rade, imati pune ruke posla – i poreska policija zbog duga od 2,9 milijardi i Tužilaštvo zbog pretnji, ali i kriminalistička policija zbog različitih kriminogenih radnji", rekao je Guberinić.

Guberinić je pozvao nadležne da istraže ove "stravične pretnje", ali i da "zakucaju na vrata taksi kartela na njihovim lažnim adresama na Sajmu i širom Beograda".

"Taksi kartel do sada nije birao reči, a sada više ne bira ni sredstva. Od pretnji smrću do jučerašnje strašne optužbe da su članovi CarGo devijantni i da su narko dileri. Jasno je da im je neko na visokoj poziciji ulio hrabrost i da mogu da izbegavaju plaćanje poreza i da upućuju ove strašne pretnje. Zato je neophodno da se otkrije i politička pozadina blokade grada i ovih surovih pretnji", kazao je direktor CarGo Technologies.

On je kazao da će CarGo nastaviti da traži odgovore na pitanja: ko je taksi kartel podstakao i ohrabrio da blokiraju grad, ko im obećava zaštitu i ko je zauzvrtat uzeo novac.


 

Napiši komentar: