Djordjević i delegacija ruskog okruga Jurge potpisali izjavu o namerama za razvoj saradnje

Subota , 2019-10-05 | 12:17:44
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević sastao se sa delegacijom Khanti-Mansijskog autonomnog okruga-Jurge predvodjenom gubernatorkom Natalijom Komarovom, a potpisana je zajednička izjava o namerama za razvoj saradnje izmedju Vlade tog okruga u Rusiji i srpskog ministarstva.

Kako je saopšteno, izjava je potpisana u nastojanju da se doprinese unapredjenju veza izmedju Rusije i Srbije u oblasti rada, zapošljavanja i socijalne politike.

"Imajući u vidu medjusobnu zainteresovanost za produbljivanje i proširivanje bilateralne saradnje dogovoreno je da će se tokom narednog sastanka pristupiti praktičnom radu na pripremi nacrta Sporazuma izmedju Vlade Hanti-Mansijskog autonomnog okruga – Jugre i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije o uspostavljanju medjunarodnih veza u oblasti rada, zapošljavanja i socijalne politike", navodi se u saopštenju.

Gubernatorka je upoznala ministra Djordjevića sa dostignućima i razvojnim planovima oblasti Jurge koja je jedan od teritorijalno najvećih okruga Rusije i iskoristila priliku da lično pozove ministra da poseti okrug i pomogne unapredjenju bilateralne saradnje, navedeno je u sopštenju.
 

Napiši komentar: