Karavan dijalog kafea u centru “Duga”

Cetvrtak , 2019-10-10 | 13:30:15

Centar za decu i mlade “Duga” iz Novog Pazara će u okviru karavan dijalog kafea ovog vikenda ugostiti mlade iz Beograda i Novog Sada, rekla je direktorka ovog centra Fatima Durović.


Ona je za radio Sto plus izjavila da će sa mladima biti održana internacionalna sesija na temu “Youth for peace”, a planiran je i obilazak grada i upoznavanje sa kulturno istorijskim bogatstvom Novog Pazara.

“Mladi će tokom dvodnevne posete obići kulturno istorijske spomenike, prisustvovati kulturnim događajima, a najznačajnije je to što će sa mladima iz Novog Pazara voditi dijalog, nakon čega postaju ambasadori našeg grada”, rekla je Durovićeva.

Dijalog kafe koji u Novom Pazaru postoji od 2015. godine je komunikacijska platforma koja povezuje gradove širom sveta, a njegov koncept prepoznat je kao mehanizam kulturne i turističke promocije, značajan za razvoj i afirmaciju našeg grada u zemlji i svetu.

Karavan mladih dijalog kafea, posebna je aktivnost na projektu Novi Pazar u dijalogu, koji podržava Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i grad Novi Pazar, a realizuje Centar Duga kao domaćin Dijalog kafea.

E.Đulović


 

Napiši komentar: