Konkurs EU PRO „Moja evropska zajednica“

Sreda , 2019-10-16 | 11:29:15

Srednjoškolci iz Novog Pazara imaju mogućnost da učestvuju na nagradnom likovnom konkursu „Moja evropska zajednica“, koji organizuje EU PRO kako bi podstakao mlade da bolje sagledaju svoje lokalne zajednice i uvide probleme sa kojima se njihovi sugrađani iz osetljivih grupa suočavaju.


Osim za srednjoškolce iz ovog i ostalih gradova u Sandžaku, konkurs, koji se uz podršku Evropske unije (EU) organizuje 13 godina, otvoren je za mlade iz još 93 opštine u Srbiji sa ciljem da podstakne njihovu kreativnost i aktivizam, te da se talentovani đaci kao i škole koje podržavaju kreativno stvaralaštvo mladih nagrade.

Iz EU PRO navode da je zadatak srednjoškolaca da u svojim sredinama prepoznaju zanemarene grupe stanovništva, odnosno one kojima je potrebna pomoć, kao i da kreativno prikažu ideje kako bi im se moglo pomoći da budu ravnopravni članovi društva.

Najbolji radovi po oceni žirija naći će se na stranicama kalendara EU PRO za 2020. godinu, dok će autori tih radova biti nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima, dok će škola koja bude proglašena za najbolju biti nagradjena laptopom i projektorom.

Konkurs je otvoren do 15. novembra, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani u decembru.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: