Pazarci kažu da glasaju slobodno

Utorak , 2019-11-05 | 14:02:52

Većina građana Novog Pazara koja je učestvovala u današnjoj akciji “Izbori - od A do Š” Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD) izjasnila se da ne trpi nikakve pritiske i da na izborima glasa slobodno.


Portparolka te organizacije Marija Marinković kazala je radiju Sto plus da je, u odnosu na ostale gradove Srbije, značajan broj žitelja Novog Pazara koji smatraju da izbori nisu slobodni.

“Kao najčešći razlog zbog kojeg smatraju da izbori nisu slobodni navode pritiske na radnike javnih preduzeća i ustanova da glasaju za određenu partiju. Pojedini građani navode i neravnopravan tretman medija prema političkim akterima i favorizovanje pojedine stranke ili političara”, izjavila je Marinković.

Ona je dodala i da su predstavnici NKD sa građanima Novog Pazara razgovarali i o različitim vidovima izbornih nepravilnosti koji se ne događaju samo na dan glasanja, već i pre nego predizobrna kampanja počne.

Najviše zelenih loptica

Pre Novog Pazara akcija “Izbori - od A do Š” sprovedena u pet gradova, a biće nastavljena u sredu u Užicu.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Mirsad

    Trebali su da pitaju radnike koji rade kod finansijera vecitog ministra,kad pred izbore ih pozovu gazde da ih priupitaju za koga ce da glsaju,glasaju li slobodno. Kad dodje delegacija parazita iz opstine da obidje privrednike i da ih podseti za koga da glasaju.

Napiši komentar: