Ugljanin: Međunarodnom konferencijom rešiti status Sandžaka

Utorak , 2019-11-26 | 11:37:37

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin smatra da su Srbija i Crna Gora izgubile kredibilitet da dalje vladaju Sandžakom, kao i da raspisuju i održavaju izbore na tom prostoru, dok ne reše njegov status.


On je na skupu ove partije „Sandžak naša kuća“ u Novom Pazaru pozvao Evropsku uniju, Savet Evrope, OSCE i druge međunarodne organizacije da organizuju međunarodnu konferenciju, kako bi se rešio status Sandžaka.

“Ugljanin je poručio međunarodnoj zajednici da ispred nje postavlja pitanje rešavanja teritorijalnog spora u vezi sa teritorijom Sandžaka na koju nijedna država ne polaže pravo osim građana Sandžaka“, saopšteno je iz SDA Sandžaka.

U saopštenju se navodi da je Ugljanin na skupu pozvao sve građane Sandžaka da podrže borbu ove partije i da se zajedno izbore za slobodu i prava svog naroda.

A.Bajrović


 

  • user thumb
    Beli

    30 godina ovo prica a za to vrijeme je napravio Jaz kako je rekao "zilu kucavicu Novog Pazara" i dobio kucu od milion eura. A od institucija je uspeo da okrnji najvazniju IZ. E taj ce da vam napravi drzavu.

Napiši komentar: