Pazarci najčešče ne plaćaju vodu

Sreda , 2019-11-27 | 12:48:07

Trenutni ukupan dug građana Novog Pazara za vodu, smeće i grejanje je oko 740 miliona dinara, saznaje Sto plus radio u tim komunalnim preduzećima.


Najviše od tih dugovanja čine neplaćeni računi za utrošenu vodu, jer JKP “Vodovod i kanalizacija”, trenutno od građana i privrede potražuje oko 352 miliona dinara.

Ovo preduzeće je samo u prvih deset meseci ove godine građanima fakturisalo oko 179 miliona dinara, a naplatilo je 131 milion.

U naplaćenom iznosu bila su i dugovanja gradjana iz ranijeg perioda naplaćena putem javnih izvršitelja.

Za odnošenje smeća Novopazarci JKP “Gradska čistoća” duguju oko 270 miliona dinara, što je za osam miliona manje u odnosu na isti period od pre dve godine.

Direktor ovog javnog preduzeća Emin Omerović rekao je radiju Sto plus da je "u velikoj meri zadovoljan" naplatom, jer je prekinut trend stalnog rasta potraživanja.

“Naša potraživanja su sada konstantna i ista su kao dugovanja i možemo reći da smo u boljoj situaciji nego prethodnih godina”, rekao je Omerović.

Novopazarci Gradskoj toplani trenutno duguju 118 miliona dinara, nakon što su uspeli da podignu naplatu računa za 90 odsto.

Direktor ovog preduzeća Vladimir Marinković izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjom naplatom dugovanja, koje je u prvih deset meseci ove godine iznosilo 54 miliona.

E.Đulović


 

  • user thumb
    Beli

    Dok god su javna preduzeca glasacke masine i sluze za zaposljavanje stranacakih kadrova i obezbedjivanje glasova ne treba je placati. A kad budu imala optimalan broj zaposlenih i kad se budu zaposljavali najbolji onda svaki dinar treba dati. Ne nego cemo da finansiramo sektu Rasima Ljajica.

Napiši komentar: