Premijera onlajn predstave Brod ljubavi

Ponedeljak , 2020-03-30 | 18:44:44

Glumci "Izvanrednog pozorišta", čiji idejni tvorac i osnivač je novopazarski glumac Rifat Rifatović, izvode sutra premijerno komediju Nebojše Romčevića "Brod ljubavi", u režiji Tee Puharić.


Premijera predstave počinje u 22 sata, a zainteresovani treba da "zaprate" stranicu Izvanrednog pozorišta, gde će naći YouTube link na kome će se predstava emitovati.

Rifatović je radiju Sto plus rekao da su to "onlajn" pozorište osnovali da bi publici i sebi upotpunili vreme tokom vanredne situacije, koju provode u svojim kućama.

"Tokom 'lajv-a' na mom Instagram profilu su se javljale brojne kolege koje su pevale, svirale najrazličitije instrumente, recitovale poeziju, govorile čuvene dramske monologe i poigravale se sa stand up formatom. Tu ideju smo samo malo uokvirili, organizovali radnu grupu, koja je osnovala prvo online live pozorište u ovim vanrednim okolnostima", rekao je Rifatović.

Rediteljka Puharić navela je kao glavni izazov sa kojim su se suočili tokom rada na ovoj predstavi, tehnologija u službi pozorišta, odnosno "kako zadržati sve elemente koji čine pozorište" i "kako uklopiti tehničke mogućnosti kojima smo uslovljeni izolacijom".

"Negde sam pročitala da pozorište ne sme da čeka gledaoce, mora im poći u susret i neskromno ću reći da su naši tehničari, zajedno sa glumačkom ekipom uspeli upravo to da učine - da uklope pozorište u savrmeni format internet aplikacija i da ujedine kontakt uživo, po kojem je pozorište jedinstveno, sa savremenim sredstvima komunikacije", kazala je Puharić.

Ona je dodala da je time došlo do nastanka jednog novog pozorišnog formata, koji objedinjuje elemente pozorišne, televizijske i radio režije, a potom i ostalih sredstava navedenih formata.

"Za sada ga, u šali, zovemo internet režija", kazala je Puharić.

U predstavi "Brod ljubavi" igraju Jelena Filipović, Kristina Pajkić, Tamara Radovanović, Andrijana Simović, Andjela Kiković, Jelena Ranković, Rifat Rifatović, Janko Radišić, Darko Bjeković, Vahidin Prelić, Janko Cekić, Vladan Slavković i Branislav Pekar.

Kompozitor je Marko Karanfilovski, scenograf Davor Perunović, dizajn plakata uradio je Vlade Profilović, koji je sa Markom Mutavdžićem i tehnička podrška.

Iz tog pozorišta uskoro najavljuju "bar još dve predstave", "San letnje noći" i "Operu za tri groša".

A.Bajrović


 

Napiši komentar: