Vučić: Država će se boriti za zdravlje i Bošnjaka i Srba

Ponedeljak , 2020-04-06 | 12:38:36

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da isporuka 10 kliničkih i tri transportna respiratora bolnici u Novom Pazaru pokazuje da je svejedno da li je neko Bošnjak ili Srbin i da će se država boriti za zdravlje i jednih i drugih.


On je posle sastanka sa predstavnicima Kriznog štaba Novog Pazara rekao da je bolnici u ovom gradu dostavljeno i 22.000 hirurških i 3.000 epidemioloških maski, mnogo hiljada rukavica, 250 skafandera.

"Došao sam da kažem ljudima u Novom Pazaru da smo svi zajedno u teškoj borbi. Doneli smo veliku pomoć za Novi Pazar na poklon za sva vremena, a ne samo dok traje borba protiv epidemije korona virusa, jer želimo da ljudi u ovom gradu znaju da vodimo računa o njihovom zdravlju", kazao je Vučić.

Navodeći da je "još jedna teška noć i dan za nama", predsednik Srbije je pozvao građane da budu disciplinovani jer će, kako je ocenio, naredne dve nedelje biti "izuzetno teške".

Podsetio je da su 22 osobe u Novom Pazaru pozitivne na korona virus, a da je među njima i troje dece.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocenio je da je Vučićeva poseta važna ne samo zbog isporuke medicinske opreme već i zbog činjenice da je to prva poseta predsednika jednoj opštini u Srbiji od početka krize sa epidemijom korona virusa.

"Nama je pomoć potrebna, i moralna i u vidu opreme i pokazuje da nismo sami, da imamo na koga da se oslonimo", kazao je Ljajić i zamolio građane da budu odgovorni, navodeći da "nije sramota biti bolestan nego biti neodgovoran".


 

Napiši komentar: