Novi Sad kao operska pozornica tokom policijskog časa

Utorak , 2020-04-28 | 11:38:37
Opera Srpskog narodnog pozorišta organizovaće seriju mini koncerata u različitim delovima Novog Sada tokom policijskog časa za prvomajske praznike, saopštila je danas ta kulturna ustanova.

Kako se navodi, osam članova orkestra i dvoje solista, uz dirigenta iz Italije tokom vikenda izvešće polusatne koncerte na više lokacija u gradu, uz program popularne operske klasike i neizostavnu numeru "Bella ciao".

"Za mnoge je kultura nešto sekundarno, ne od velike važnosti za zdravlje ili život. Ipak, mi ne verujemo da je tako i to nam je pokazalo iskustvo, ali i reakacije koje dobijamo iz celog sveta od početka pandemije", izjavio je direktor opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

Svi koncerti ujedno su i znak zahvalnosti za sve one koji su neumorno radili tokom policijskih časova i karantina, od medicinskih radnika, preko medija do pripadnika policije. Iz tog razloga, koncerti se i organizuju uz podršku Policijske uprave Novi Sad, piše u saopštenju.

Članovi orkestra i solisti su poručili da ne očekuju da će se sutra vratiti u sale, kao da se ništa nikada nije desilo, ali mogu da se vrate korenima pozorišta i muzike i pokažu publici da je pozorište i dalje tu.


 

Napiši komentar: