Dačić: Srbija više ne organizuje besplatan povratak gradjana

Subota , 2020-05-09 | 18:24:06
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Vlada više neće organizovati besplatne letove kojima je gradjane vraćala u zemlju tokom vanrednog stanja, s obzirom da više nema gradjana Srbije koji na aerodromima čekaju na povratak u državu.

On je za TV Pink rekao da će nacionalni avioprevoznik Er Srbija, pre nego 18. maja nastavi sa regularnim letovima, obavljati sledeće nedelje specijalne letove za gradjane koji hoće da se vrate, po komercijalnim uslovima i regularnim cenama karata.

"Letovi za repatrijaciju će se obaviti od 11. do 15. maja, a karte će se naplaćivati po normalnim uslovima. U ponedeljak (Er Srbija) leti za Pariz, u utorak za Frankfurt, u sredu za Beč, u četvrtak za Frankfurt, a u petak za Cirih", rekao je Dačić i dodao da svako ko pod tim uslovima želi da putuje treba da se javi kontakt centru Er Srbije.

On je podsetio da je Srbija pomogla oko 15.000 gradjana da se vrate u zemlju, avionom i kopnenim putem, a naveo je i da se trenutno pregovara sa susednim državama o saobraćaju za one koji žive do 50 kilometara od granice, koji u drugim zemljama rade ili obradjuju poljoprivredno zemljište.

Protestna nota EU zbog predstavljanja Tesle kao Hrvata

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas za TV Pink da je Srbija uputila protestnu notu evropskoj komesarki za inovacije, istraživanje kulturu, obrazovanje i omladinu Mariji Gabrijel povodom objave na internet prezentaciji Evropske unije da je Nikola Tesla, Hrvat.

"Ja sam više puta ponovio, da je Nikola Tesla živeo u Jugoslaviji (tokom Drugog svetskog rata), završio bi u koncentracionom logoru Jasenovac", rekao je Dačić.

Juče je i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio da se nada da će se institucije EU izviniti srpskoj javnosti i da će ta, kako je naveo, "neprimerena greška" biti bez odlaganja ispravljena.
 

Napiši komentar: