Završetak radova u “Bratstvu” pre roka

Ponedeljak , 2020-05-18 | 13:30:37

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji Osnovne škole “Bratstvo” odvijaju se ubrzanom dinamikom, a krajnji završetak radova prve faze očekuje se u decembru, dva meseca pre planiranog roka, rekao je danas direktor Dejan Kulundžić.


On je gostujući u emisiji “Plusiranje” Sto plus radija rekao da se grubi radovi na izgradnji zatvorenog bazena privode kraju, a uskoro će biti nastavljeni i unutrašnji radovi kako bi jedan deo učionica bio osposobljen za početak nove školske godine.

“Postavljena je nova elektroinstalacija i stolarija urađeni su mokri čvorovi i grejanje a trenutno smo u fazi postavljanja keramike. Od prvog septembra škola će raditi u tri smene dok se ne završe radovi faze dva u kojoj je planirana nadogradnja 13 novih učionica”, rekao je Kulundžić.

On je dodao da će se zaključivanje i popravljanje ocena u junu za učenike ove škole organizovati u Osnovnoj školi “Meša Selimović”, dok će se završni ispit obaviti u Ekonomsko trgovinskoj školi.

Rekonstrukcija ove škole, koja obuhvata promenu fasade, elektroinstalacija, grejanja, stolarije, mokrih čvorova, stepeništa, krova, dogradnju šest učionica, četiri kancelarije i lifta za učenike sa posebnim potrebama, kao i izgradnja zatvorenog bazena, dimenzija 25 sa 12 metara, koštaće oko 631 milion dinara, a sredstva je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja.

Radove izvodi konzorcijum kompanija iz Novog Sada, na čelu sa firmom G.A.T.

E.Đulović


 

Napiši komentar: