Bibić pred Ramazansku trku: Na stazu posle četiri meseca

Ponedeljak , 2020-06-01 | 16:42:17

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić rekao je danas da će predstojeća 21. Ramazanska trka, koja je zakazana za 3. jun na Atletskom stadionu u Novom Pazaru, biti izuzetno značajna za njega jer je zbog pandemije koronavirusa pauzirao od takmičenja.


"Daću sve od sebe da opravdam očekivanja u prilično jakoj konkurenciji. Poslednju trku imao sam pre skoro četiri meseca, pa mislim da sam u ovom momentu spreman za rezultat između osam minuta i osam minuta i pet sekundi na 3.000 metara", ocenio je Bibić.

Ramazanska trka do sada je 18 puta imala ulični karakter, a najbolji rezultat na 3.000 metara na dva takmičenja na atletskoj stazi je Bibićevih osam minuta i 8,33 sekundi iz 2018. godine.

Trener Rifat Zilkić najavio je kvalitetnu manifestaciju i pozvao ljubitelje atletike iz Novog Pazara i okoline da prisustvuju, uz obavezno poštovanje uredbe Vlade Srbije i držanje distance od jednog metra.

"Dolaze nam kvalitetni takmičari iz Mađarske i Kenijac Stenli Kipruto, a Bibiću će konkurencija biti i domaći atletičari Miloš Malešević, Nikola Raičević, Milan Mitrović i ostali", najavio je Zilkić.

Grad Novi Pazar je pokrovitelj Ramazanske trke, a organizatori su izrazili zadovoljstvo što će biti domaćini prve atletske manifestacije u ovom delu Evrope od izbijanja pandemije koronavirusa.

"Imali smo pauzu u organizaciji sportskih takmičenja i od srede nastavljamo tamo gde smo stali. Pozivam sve ljubitelje sporta da dođu i podrže naše atletičara i njihove rivale, koji će doprineti kvalitetu", kazao je direktor pazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Trka seniora na 3.000 metara trebalo bi da startuje u sredu u 18.30, a pre toga na stazu će pioniri i pionirke.


 

Napiši komentar: