Lončar: Brojevi znatno bolji za Novi Pazar, ali i celu Srbiju

Nedelja , 2020-07-05 | 14:12:03

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da su poslednji podaci o broju novoinficiranih u Novom Pazaru i celoj Srbiji "znatno" bolji nego prethodnih dana.


Lončar je rekao i da to "ne znači da treba da se opustimo".

Komentarišući slučaj devojčice u Novom Pazaru koja prima terapiju iza zgrade dečjeg odeljenja lokalne bolnice, ministar je rekao da devojčica "nema veze sa koronom" i apelovao da se "ne zloupotrebljavaju informacije".

"Molim sve medije i gradjane da znaju istinu, devojčica nema veze sa koronom, boluje od astme, primila je terapiju dok ne dodje do Kraljeva. Procenjeno je da je zbog nje najsigurnije da ne ulazi u bonicu kako bi se smanjio rizik da se zarazi koronom", rekao je Lončar za beogradske medije.

Ocenio je da je u Novom Pazaru situacija "pod kontrolom" i dodao da je stručna pomoć poslata "tamo gde je najpotrebnija".

"U Sjenici su ekipe vojnih lekara, kao i civilni lekari, nalaze se svi dole. Imamo program rada i uradjeno je sve što je neophodno. Predsednik Vučić na sat vrememna provera stanje u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu", dodao je Lončar.


 

Napiši komentar: