Đerlek traži oksigeneratore i 4D utrazvuk

Cetvrtak , 2020-07-09 | 11:22:36

Koordinator novopazarske bolnice Mirsad Đerlek potvrdio je danas da je od jedne grupe donatora zatražio da od prikupljenih sredstava za potrebe te ustanove kupe tri visokoprotočna oksigeneratora i jedan utrazvuk 4D.


Zamoljen da objasni zašto traži opremu za koju je prethodno rekao da je ima dovoljno, odgovorio da je reč o mašini koja pomaže pacijentima sa težim oblicima oboljenja, sa ciljem da se izbegne intubacija pacijenta.

Prema njegovim rečima, 4D utrazvuk je namenjen noncovid pacijentima, odnosno boljoj dijagnostici kardio i internističkih oboljenja.

Đerlek je rekao da je za koordinaciju prijema "zaista velikih količina materijala i opreme", zadužen Vahidin Melajac.


 

 • user thumb
  Dr

  Gde je 4D ultrazvuk koji je dobio D. Zdravlja Ćorović je pričao da su dobili i oksigenatora je bilo gde su? Gfe su toplomeri koji su donirani ultrazvukovi i ostala ošrema u zadnjih nekoliko meseci i godina.

 • user thumb
  Mirsad

  Bravo Djekice. Mi cemo da ti damo platu kroz budzet, dacemo i tome Melajcu platu. Nase radnje su zatvorene a sad cemo da vam prikupimo i pomoc, a vi nemojte da trazite nase pare iz budzeta , neka one idu za izgradnju hramova po Beogradu i Mostaru.

 • user thumb
  Adem

  Ne smijes da trazis Vucicu nego mi da ti kupujemo preko tog sluge i lazova Rasima Ljajica.

Napiši komentar: