SPP: Zukorlić je o problemu govorio i pre pitanja novinara

Ponedeljak , 2020-07-13 | 21:22:22

Stranka pravde i pomirenja (SPP) saopštila je danas da predsednik Muamer Zukorlić nije odgovorio na mail sa pitanjem Sto plus radija o ličnoj odgovornosti za trenutno zdravstveno stanje i veliki broj inficiranih i umrlih od korona virusa u Sandžaku, jer do njega mail sa pitanjem nije ni stigao.


"Na žalost, zbog većeg broja obolelih administrativnih radnika, nismo na vreme videli e-mail s pitanjima novinara, te isti nije prosleđen predsedniku Stranke, niti je on bio informisan da je bilo koji novinar postavljao pitanja ove vrste", navodi se u odgovoru.

Sto plus je pre nedelju dana centralama SPP, Sandžačke demokratske partije (SDP), Stranke demokratske akcije (SDA) i Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) poslao ista pitanja, na koja niko nije odgovorio.

SPP je u današnjem odgovoru navela da Zukorlić nikada nije izbegavao bilo koje pitanje i da je na tu temu govorio u TV emisiji „Besjede“, i to još 2. jula, "dakle nekoliko dana prije nego su novinari uopšte i postavili svoja pitanja na osnovu kojih su i napravili tekst".

Kako se navodi u odgovoru, Zukorlić je tada rekao da je za pogoršanje situacije kriva politika.

„Dva su razloga. Jedan je aktuelni, a drugi je veoma dubok. Aktuelni je taj što se od početka eskalacije ove krize pred same izbore skrivala istina. Skrivala se istina o eskalaciji napada ove bolesti...Ukoliko se oslobađaju mere od skupova političkih i ukoliko dobijam nezvanične informacije da je gradonačelnik zaražen a krije, da su njegovi svi saradnici zaraženi, a čujem da se pojavio posle toga kao zaražen i na skupu, a da se krije... Znači, skrivana je informacija o stvarnoj opasnosti", prenela je administracija SPP Zukorlićeve reči iz te emisije.

Dodaje se i da je tom prilikom lider SPP-a za pogoršanje zdravstvene situaciju u Novom Pazaru optužio novopazarsku bolnicu.

"Bolnica je posljednjih nekoliko meseci bila aktivirana da skuplja glasove, i naravno da su im bili nebitni pacijenti i sve što se dešava okolo. Tu je vođena katastrofalna kadrovska politika, neadekvatne i nedovoljan broj specijalizacija, zastrašivanja i ucene ljudi, vladanje lažima, korupcija - to je razlog kolapsa i haosa u zdravstvenom sektoru u Novome Pazaru", navodi se u odgovoru Sto plus radiju.

I.Slezović


 

Napiši komentar: