TV Tutin: Krizni štab nam ne dozvoljava da pratimo sednice

Sreda , 2020-07-15 | 15:15:49

Sandžačka TV mreža iz Tutina saopštila je danas da tom mediju u poslednje vreme nije dozvoljeno prisustvo sednicama opštinskog kriznog štaba, zbog čega su građani ostali uskraćeni za informacije o krizi koja je u ovoj opštini nastala usled pandemije korona virusa.


Ova televizija u saopštenju za javnost navodi i da su bezuspešni bili njihovi brojni pokušaji da od odlazećeg kriznog komandanta dobiju odgovore na određena pitanja.

Pitanja na koja ovaj medij nije dobio odgovor odnosila su se na ukupan broj zaraženih i preminulih od korona virusa u Tutinu, broj zaraženih osoba u Centru za tražioce azila i Domu za lica mentalno ometena u razvoju, kao i na odgovornost za tešku situaciju u toj opštini.

Ovaj medij želeo je da sazna na čemu opštinski štab bazira svoje odluke, ko ih izvršava i na koga se odnose, kao i podatke o kadrovskoj strukturi tutinskog Doma zdravlja i broju zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi.

“Manjak pouzdanih informacija, nedostatak koordinacije, i potpuno odsustvo transparentnosti, ima za posledicu neracionalno usmeravanje raspoloživih resursa i smanjenje efektivnosti napora koje svi moramo da preduzimamo kao zajednica”, navodi se u saopštenju tutinske televizije.

E.Đulović


 

Napiši komentar: