Zukorlić o konsultacijama za novu vladu

Sreda , 2020-07-15 | 19:48:18

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić rekao je posle sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da su Srbiji potrebni nova vlada i novi premijer sa puno više energije i kredibilnosti.


"Smatramo da je ova vlada dala svoj maksimum i da teško može ponuditi bilo šta novo ili sveže", prenela je televizija N1.

Govoreći o učešću svoje stranke u novoj vladi, Zukorlić je naveo da su Vučiću rekli da ili će biti ozbiljan činilac vlasti i preuzeti značajne odgovornosti na nivou države i institucija na prostoru Sandžaka ili neće sudelovati u toj vlasti i biće opozicija.

Zukorlić je rekao da su razmenili mišljenja o aktuelnom zdravstvenom stanju u Sandžaku koje je, eskaliranjem krize u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, razgolitilo mnoge druge političke, organizacione i administrativne probleme.

Prema njegovim rečima, stanje u tim gradovima i dalje je teško, a stepen smrtnosti visok. Zukorlić je najavio da će tražiti krivično-pravnu i moralnu i svu drugu vrstu odgovornosti ljudi koji su svojim lošim činjenjem, nečinjenjem ili zloupotrebama pomogli da situacija bude tako loša.


 

Napiši komentar: