Pištaljkama protiv Đerleka (VIDEO)

Subota , 2020-07-25 | 12:19:17

Pištaljkama i transparentima grupa građana Novog Pazara zatražila je danas punu istinu o broju umrlih i inficiranih korona virusom u Sandžaku, smenu Kriznog štaba, smenu koordinatora bolnice Mirsada Đerleka i istragu o trošenju i korišćenju brojnih donacija iz zemlje i inostranstva.


Pedesetak okupljenih nosili su transparente na kojima je pisalo "Odgovorni pred zakon, Spisak donacija, Zašto hvala Vučiću, Hvala dijaspori...".

Oni su sve vreme pozivali Đerleka da "izađe pred narod i objasni svoje postupke" i skandirali protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Jedan od učesnika Aladin Paučinac je u obraćanju medijima ocenio da je Sandžak svojim donacijama spasila dijaspora, a ne Vučić (predsednik Srbije), kako to želi da predstavi koordinator Đerlek.

On je ocenio i da su svi bošnjački političari izdali svoj narod, "krijući se sve vreme krize, a pojaviće se kada sve prođe".

Paučinac je pokasnio da je današnji protest nastao kao rezultat nezadovoljstva građana, a da su tu oni koje vlast nije mogla da uceni ili zaplaši.

"Ukoliko ne dobijemo tražene odgovore, protestovaćemo ovde svakog dana, i biće nas sve više", rekao je Paučinac.

Tokom protesta nije bilo incidenata, a u blizini je bilo vidljive pojačano prisustvo policije.

I.Slezović


 

  • user thumb
    Pazarac

    ...Kako je mogao da sedne ponovo a zna šta je uradio sa bolnicom urahatio je. Postadoše ultrabogataši on meho spahić ćorović od kojih para sram vas bilo

  • user thumb
    eks

    Prema videu sakupilo se "šaka jada" od demonstranata. Nije mogao ni Ugljanin da ih natera da se okupe u većem broju. Pukli su .

Napiši komentar: