Zećirović: Nećemo šibicariti i kalkulisati

Utorak , 2020-08-11 | 14:37:16

Predsednik Gradskog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Novom Pazaru Edin Zećirović rekao je danas da su oni spremni da budu deo vlasti u onim opštinama gde se poštuju principi.


On je na konferenciji za novinare radiju Sto plus rekao da neće šibicariti i kalkulisati na jeftin i politizirajući način.

“Tamo gde bude postojala volja, želja i odlučnost da se naprave krupni iskoraci, a ne kozmetičke promene ili intervencije, tamo ćemo biti spremni da preuzmemo deo odgovornosti ili direktnu odgovornost vlasti. Međutim, tamo gde naši politički oponenti smatraju da mogu praviti sitne kalkulacije kako bi produžili politički život, mi nećemo učestvovati u tome“, rekao je Zećirović.

On je dodao da su u Novom Pazaru i Tutinu blizu vlasti toliko koliko su druge partije koje su dobile legitimitet na izborima spremne da sa njima principijalno grade vlast.

“Mi smo nakon sastanka u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV) jasno svima stavili do znanja na koji način mi vidimo okupljanje bošnjačkih stranaka oko zajedničke platforme. Očekujemo da BNV predloži tu platformu, koju ćemo mi potom razmotriti“, rekao je Zećirović.

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Tutin zakazana je za četvrtak, 13. avgust, a Gradske skupštine Novog Pazara za ponedeljak, 17. avgust.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: