Nastavljena sednica Skupštine opštine Sjenica

Sreda , 2020-10-14 | 11:17:41

Odbornici Skupštine opštine Sjenica nastavili su danas sednicu, prekinutu pre nedelju dana, jer im je podršku za neophodnu većinu obezbedila odbornica Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Dženita Biševac.


Sednici prisustvuju odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP), Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS), kao i grupa građana “Bez diskriminacije – Aladin Dino Kurtović" i “Zajedno”, dok ostali odbornici SDA Sandžaka, kao i Sandžačke demokratske partije (SDP) nisu danas došli.

Predsednik Skupštine Rejhan Kurtović nastavio je sa tačkama dnevnog reda kod kojih je pre nedelju dana prekinuo sednicu.

On je tada odredio polučasovnu pauzu, tokom koje su odbornici SDP, SDA i SNS nastavili zasedanje, jer ih je u sali bilo 20, što je minimum za skupštinsku većinu, smenjujući i imenujući nove ljude koji će upravljati Skupštinom opštine.

Sednicom je u tim uslovima nastavio da predsedava Momir Kovačević, kao najstariji odbornik, što je Kurtović po povratku u skupštinsku salu ocenio nelegalnim činom i odložio skupštinsko zasedanje za nedelju dana, koje je tako nastavljeno danas.

D.Selmanović


 

Napiši komentar: