Korona “pojela” blizu 200 miliona iz gradske kase

Sreda , 2020-10-28 | 13:01:30

Budžet Novog Pazara za ovu godinu biće ispod tri milijarde dinara, a planirani prihodi manji su za oko 170 miliona dinara u odnosu na prvobitno predviđene, pokazuje drugi rebalans budžeta u koji je radio Sto plus imao uvid.


Poslednjom izmenom budžeta, koja će se sutra naći pred odbornicima lokalnog parlamenta, predviđeno je da se u gradsku kasu tokom ove godine slije ukupno 2.978.351.000 dinara, što je manje od ranije planiranih prihoda od 3,15 milijardi dinara.

Lokalna samouprava računa da će do smanjenja prihoda doći kod naplate doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta od kojih će, umesto planiranih 420 miliona, naplatiti nešto više od 248 miliona dinara.

Zbog smanjenja prihoda, izvršene su promene i na rashodovnoj strani budžeta tako što će izdvajanja za plate zaposlenih u lokalnoj samoupravi biti umanjena za oko 12 miliona dinara, dok će oko četiri miliona biti ušteđeno na isplatama nagrada i bonusa.

Umesto planiranih 709 miliona za korišćenje roba i usluga, drugim rebalansom je za tu stavku namenjeno oko 563 miliona dinara. Socijalna davanja biće umanjena za 30 miliona, dotacije sportskim organizacijama za preko 40 miliona, a školama za oko 15 miliona dinara.

Budžetski deficit na kraju godine iznosiće blizu 107,5 miliona dinara.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Mirsad

    Pojeo je Rasim Ljajic i SDP milione eura zaposljavajuci prekobrojan broj ljudi u opstini i finansirajuci svoju sektu od nasih para.

Napiši komentar: