Karijerno vođenje Udruženja psihologa najbolje u Srbiji

Sreda , 2020-10-28 | 13:59:51

Usluge karijernog vođenja i savetovanja (KViS) koje Udruženje psihologa Novi Pazar i još pet udruženja iz Srbije pružaju u sklopu projekta “Znanjem do posla” ocenjen je najboljim u izboru Euroguidance takmičenja primera najbolje prakse.


Ove godine je takmičenje prijavljeno 19 različitih praksi, kako iz sektora obrazovanja tako i omladinskog rada, a obuhvatile su raznovrsne teme karijernog vođenja i savetovanja namenjene učenicima, studentima i mladima.

Projekat “Znanjem do posla” je priznanje poneo na osnovu celokupne i sveobuhvatne ponude u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, koja ima za cilj da podrži mlade u samospoznaji, informisanju i donošenju karijernih odluka u domenu obrazovanja, izbora zanimanja, planiranja karijere i pripreme za tržište rada.

Mladima je na raspolaganju veliki broj alata, koji su razvijeni uz podršku Švajcarskih stručnjaka u ovoj oblasti, i koji su usmereni na unapređenje veština za upravljanje za karijerom. Usluge pružaju obučeni karijerni praktičari uz kombinovanje neposrednog i online rada.

Kroz razne radionice karijernog vođenja i savetovanja Udruženja psihologa Novi Pazara u prethodne tri godine prošlo je preko 3.800 mladih iz ovog grada, Tutina i Raške.

Projekat “Znanjem do posla” bavi se podrškom lokalnim modelima zapošljavanja mladih i usmeren je na povećanje zapošljivosti i zapošljavanja mladih kroz promociju određenih deficitarnih zanimanja, karijerno vođenje i savetovanje mladih, kao i saradnju sa privredom na lokalnom nivou u cilju organizovanja obuka na radnom mestu.

Finansijski ga podržava Vlada Švajcarske.

N. Kočović

 


 

Napiši komentar: