Skupština zaseda više od 15 sati, iscrpljena tek trećina dnevnog reda

Petak , 2020-10-30 | 01:16:07

Sednica Skupštine Novog Pazara traje više od 15 sati, a odbornici su, uz često oštru polemiku, razmatrali i usvojili tek trećinu od predviđenih 75 tačaka dnevnog reda.


Osim drugog rebalansa budžeta i potvrđivanja mandata novim odbornicima lokalnog parlamenta, do sad je usvojen i predlog da se Murska ulica nazove po Naseru Vučelju, Novopazarcu koji je kao pripadnik Vojske Jugoslavije poginuo tokom bitke na karauli Košare, 1999. godine.

Skupština je usvojila i Odluku o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta kojom je smanjena naknada za izgradnju stambenih objekata površine manje od 200 kvadrata.

Jednoglasno je usvojeno uvođenje takse za isticanje reklama kladionicama i kockarnicama koje će sada plaćati 101 dinar dnevno po kvadratnom metru reklame.

Odlučeno je i da boravišna taksa za smeštaj u ugostiteljskim objektima bude smanjena sa 120 na 110 dinara po danu.

Izabrani su članovi saveta za bezbednost i rodnu ravnopravnost, a usvojena je i promena naziva Sportsko-sajamske ustanove “Pendik” u Ustanova za sport, kao i izmene statuta te javne ustanove.

Odbornici još uvek treba da razmatraju smenu dosadašnjih i imenovanje novih direktora “Gradske čistoće”, “Parking servisa”, “Zavoda za urbanizam”, Turističke organizacije i Sportsko-sajamske ustanove “Pendik”,dok će po sprovedenom konkursu biti imenovan direktor Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta.

Lokalni parlament će raspravljati i o izveštajima o radu svih javnih preduzeća i ustanova u prošloj godini, kao i zahtevu JKP “Vodovod i kanalizacija” za poskupljenje vode.

Na dnevnom redu je i izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije tokom epidemije korona virusa u Novom Pazaru. U izveštaju, koji ima blizu 150 stranica, nema podataka o broju umrlih žitelja ovog grada od kovida-19.

N. Kočović


 

Napiši komentar: