Hodžić: Sjenica, Tutin i Novi Pazar nemaju koristi od prirodnih bogatstava

Sreda , 2020-11-25 | 13:41:17

Upravljanje jezerom na Uvcu treba vratiti Sjenici, na čijoj se teritoriji najvećim delom i prostire, izjavio je danas poslanik SDA Sandžaka iz tog grada Mirsad Hodžić.


On je posle takvog zahteva u Skupštini Sto plus radiju pojasnio da je od 27 kilometara jezera 25 na teritoriji Opštine Sjenica.

“Samo dva kilometra je zajedničke teritorije (na kojem se prostire). Meandri, pećinski sistem i stanište beloglavog supa su u našoj opštini. Uprkos tome, sve dozvole i takse za ulazak u rezervat naplaćuje novovaroška opština. Ribolovci iz Sjenice, takođe, sve dozvole plaćaju drugoj opštini”, rekao je Hodžić.

On je na sednici skupštine tražio i od Ministarstva energetike i rudarstva da se građanima Sjenice daju povlastice tokom devetomesečne grejne sezone.

“Sve zemlje u kojima temperature tokom zime padaju i do minus 40 kao u Sjenici, uglavnom budu oslobođene poreza za energente. Ovde se i zbog toga teško živi, pa je građanima potrebno da kupuju ogrev po nižim cenama”, pojasnio je Hodžić.

On je podsetio i da šumama Sjenice gazduje Ivanjica, šumama Tutina i Novog Pazara Kraljevo i da ni od tog prirodnog bogatstva lokalne samouprave nemaju nikakve koristi.

E.Đulović


 

  • user thumb
    Beli

    I tvoja stranka Hodzicu je u koaliciji sa strankom ministra za turizam Rasima Ljajica, koji nista nije uradio za razvoj turizma na teritoriji Sandzaka vec je obilazio banje po Srbiji u Gucu, tako da ti je ovo prazna prica.

Napiši komentar: