KRIK: Agencija proverava imovinu sudije Savića koji gradi apartmane na Kopaoniku

Petak , 2020-11-27 | 14:15:58
Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula je vanrednu proveru imovine sudije Apelacionog suda u Beogradu Zorana Savića, koji je investirao u izgradnju 13 apartmana na Kopaoniku i koji sa suprugom poseduje nekretnine vredne više od 1,2 miliona evra, preneo je danas istraživački portal KRIK.

U odgovoru na pitanja novinara KRIK-a, Agencija je navela da do sada nije proveravala izveštaje o imovini i prihodima sudije Savića ali da je 12. novembra pokrenuta vanredna provera koja se pokreće po službenoj dužnosti kada postoje podaci koji ukazuju na razliku u prijavljenom i realnom stanju imovine i prihoda.

Portal je ranije izveštavao da taj sudija i njegova supruga poseduju imovinu koja znatno premašuje njihova primanja i koju bi od njihovih sudijskih plata mogli da steknu tek ako štede duže od 25 godina.

Savić je tokom dugogodišnje karijere odlučivao u nekim od najznačajnijih sudskih postupaka u zemlji - kao što je oslobadjanje kontroverznog biznismena Stanka Subotića za šverc cigareta, zatim u postupku za ubistvo premijera Zorana Djindjića a KRIK navodi da je bio član veća koje je potvrdilo osudjujuću presudu pripadncima zemunskog klana, ali i medju sudijama koje su ukinule oslobadjajuću presudu Željku Maksimoviću Maki za ubistvo policijskog generala Boška Buhe.

Savić je predsedavao veću koje je oborilo osudjujuću presudu bivšem ministru životne sredine Oliveru Duliću, kao i u onom koje je ukinulo presudu bivšem direktoru Železnica Srbije Milanku Šarančiću kojom je bio osudjen na pet godina zatvora.


 

Napiši komentar: