Stanari negoduju zbog izgradnje letnje terase

Ponedeljak , 2021-01-11 | 16:19:12

Stanari zgrade u Omladinskoj ulici, kod Autobuske stanice, danima negoduju zbog izgradnje letnje bašte kojom, kako kažu, vlasnik uzurpira zelenu površinu ispred zgrade i ne poštuje propisane uslove za postavljanje montažne terase.


Oni su radiju Sto plus kazali da je vlasnik ugostiteljskog objekta behaton pločama popločao oko 20 kvadrata zelene površine ispred njihove zgrade i da je postavio i metalnu konstrukciju.

“Godinama nam, malo po malo, zauzima prostor ispred zgrade, iako smo bili više nego korektni prema njemu, dozvolili smo mu da koristi našu vodovodnu, kanalizacionu mrežu, omogućili da radi i zarađuje. Znači nam ta zelena oaza ispred zgrade, malo hladovine, a izgleda da ćemo ostati i bez nje”, rekao nam je jedan od stanara.

Parcela ispred zgrade je u vlasništvu grada, a saglasnost za postavljanje montažne otvorene letnje bašte vlasniku ugostiteljskog objekta dalo je Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta.

U tom dokumentu, u koji je radio Sto plus imao uvid, navodi se da je vlasniku dozvoljeno postavljanje drvenog podijuma, tende, žardinjera, montažne ograde, kao i da je zabranjeno fiksiranje za podlogu, popločavanje travnjaka i zatvaranje bašte.

“Većinu radova je izvodio tokom neradnih dana ili praznika zbog čega sumnjamo da nije poštovao te uslove. Čak je i 31. decembra, nešto pre ponoći, došao i motornom testerom sekao brezu kako mu ne bi smetala”, dodaju stanari.

Oni su pozvali nadležnu inspekciju da ispita da li su poštovani uslovi iz date Saglasnosti, kao i da se taj prostor vrati u prvobitno stanje ukoliko se utvrdi da je došlo do odstupanja.

N. Kočović


 

 • user thumb
  Edo.Lj.

  Nemaju dozvolu za sve sto rade Dustinci, stanari svedoce koje hoce da prevare.

 • user thumb
  Carsijaneri

  Mirsade, ljudi imaju gradjevinsku dozvolu. Zbog takvih ko ti koji sebe ne vole,ne moze da bude dobro nikome.

 • user thumb
  Mirsad

  U Pazaru inspekcija radi samo za siromahe. Pogledajte sta rade Dustinci inspektori u pesackoj zoni,kako dogradjuju zgrade...jedan sprat, pa tri bloka pa drugi. U sred centra covek je od garaze napravio stan. To je nas Evropski Novi Pazar.

Napiši komentar: