Uzurpacija vojne i gradske parcele

Utorak , 2021-01-12 | 14:12:08

Građevinska inspekcija donela je rešenja o zatvaranju nelegalnih gradilišta na parcelama pored Ulice Stefana Nemanje koje su u državnom vlasništvu, a čiji su korisnici Ministarstvo odbrane i Grad Novi Pazar, saznaje radio Sto plus.


Radovi na parcelama broj 436/4 i 437, koje su u sklopu kasarne “Rifat Burdžević Tršo”, nezakonito su izvođeni par nedelja, a obuhvatali su iskopavanje i izgradnju dva objekta.

Inspekcijskim nadzorom, urađenim po nalogu nadležnog tužilaštva, otkriveno je da je na parceli broj 436/4 izgrađen objekat dimenzija 11х7 metara, kao i da je investitor Igor P.

Kao investitor objekta dimenzija 15x6 metara na parceli broj 437 naveden je Nebojša B, a Nihad T. i Marina P. dve iskopine 20x7 metara, na kojima nije započeta gradnja.

“Zbog bespravne izgradnje su pokrenuti upravni postupci i doneta rešenja o uklanjanju, zatvaranju gradilišta i izvršenju, te je obavešten Odsek za privredni kriminal Policijske uprave u Novom Pazaru. Protiv investitora, odnosno, izvođača radova podnete su krivične prijave Osnovnom tužilaštvu”, odgovorili su nam iz Odeljenja za inspekcijske poslove.

Ministarstvo odbrane nije odgovorilo na pitanja da li je upoznato i kako je moguće da se na parcelama koje su deo kompleksa vojne kasarne izvode radovi i da li su dali saglasnost investitorima za taj posao.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Hasib

    U ponedeljak pocinje skola, kako nasa deca imaju sigurnost da prodju ispod bagera,ako su zatvorili gradiliste, sto ke bager tu? Jel treba neko da pogine

  • user thumb
    Adem

    Neka prave i oni,pustite ljude....kad mogu da zagradjuju setaliste finansijeri FK Rasim Ljajic neka ih i ovi...zagradili su setaliste,trg sa hotelom, prolaz Lucne sa kockarnicama i bankama,plato kod solitera sa staklenim lokalom, neka i ovi nesto naprave.

Napiši komentar: