Bez specijalističkih pregleda tokom epidemije

Cetvrtak , 2021-02-18 | 11:15:05

Novopazarski Dom zdravlja redovno pruža primarnu zdravstvenu zaštitu pacijentima koji nisu oboleli od korona virusa, dok su specijalistički pregledi zbog epidemije odloženi do daljnjeg, rekla je danas načelnica zdravstvene zaštite ove ustanove Nataša Mijailović.


Ona je za radio Sto plus navela da su pregledi lekara specijalista trenutno omogućeni samo hitnim slučajevima.

„Hitni slučajevi dobijaju upute bez termina koji važe 24 časa i na taj način im se pruža neophodna medicinska nega, kako kod nas tako i u bolnicama van Novog Pazara. Većina bolnica bila je u kovid sistemu ali očekujem da će se situacija uskoro stabilizovati i da će lekari specijalisti početi da zakazuju termine pacijentima“, istakla je Mijailović.

Dodala je i da je broj pacijenata koji su zbog drugih bolesti tražili pomoć lekara u prethodnom periodu bio dosta manji nego inače, i da su većinu stvari pacijenti obavljali telefonom.

„Pacijenti su izbegavali da posećuju ambulante Doma zdravlja verovatno zbog straha od korone pa su prepisivanje terapije ili dobijanje uputa obavljali telefonom. Bez obzira na situaciju nije se desilo da neki hitan slučaj ne bude zbrinut i da mu nije pružena adekvatna medicinska pomoć“, rekla je Mijailović.

Ona je istakla da se izabranom lekaru u Domu zdravlja mogu javiti samo pacijenti koji nemaju simptome korona virusa, dok osobe sa simptomima na pregled odlaze u kovid ambulantu.

E.Đulović


 

  • user thumb
    Mehaga

    Znači privatan biznis cveta li cveta... A Meho se hvali vrhunskom medicinskom uslugom u Opštoj bolnici.

Napiši komentar: