Ambasadorka BiH:Konzulat u Novom Pazaru povezaće Bošnjake BiH i Sandžaka

Ponedeljak , 2021-03-08 | 16:09:18

Ambasadorka Bosne i Hercegovine (BIH) u Srbiji Aida Smajić je danas nakon razgovora sa predsednicom Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasminom Curić, ocenila da će otvaranje generalnog konzulata u Novom Pazaru doprineti da se Bošnjaci Bosne i Hercegovine i Sandžaka više povežu i budu bliži jedni drugima.


“Otvaranje i rad konzulata unaprediće bilateralne odnose Srbije i Bosne i Hercegovine, i doprineti da Bošnjaci Bosne i Hercegovine i Sandžaka gaje odnose u smislu zajedničkih inetersa, ostvarivanja njihovih prava i zastupljenosti u Srbiji”, rekla je Smajić.

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić rekla je da je otvaranje ovog konzulata dobar početak poštovanja principa dobrih diplomatskih odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine.

“Nadam se da će otvaranje konzulata u Novom Pazaru olakšati život građana Sandžaka i Bosne i Hercegovine, jer Bošnjaci Sandžaka imaju porodične, prijateljske i poslovne veze sa Bošnjacima Bosne i Hercegovine. To će ujedno učvrstiti postojeću saradnju i otvoriti mogućnost za nove vidove saradnje između građana Sandžaka i Bosne i Hercegovine”, dodala je Curić.

Ambasadorka Bosne i Hercegovine ranije je posetila Gradsku upravu gde je razgovarala sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

E.Đulović


 

Napiši komentar: